Dimarts 26

Març de 2019

Detall article

Timeline

Informació corporativa

RSS
24/08/2012 - 13:55h
La Xarxa, punt de partida de la plataforma multimèdia de suport als mitjans locals
El 3 de setembre entrarà en funcionament, coincidint amb l’inici de la nova temporada

La trajectòria de la plataforma multimèdia que impulsa la Diputació de Barcelona s’inicia dilluns 3 de setembre amb La Xarxa, que proveirà de continguts radiofònics el conjunt de les emissores locals.

Aquest nou model dóna resposta a la demanda de les emissores locals del país, que precisen una plataforma de suport i acompanyament. S’inspira en el model de cooperació i treball en equip de la Xarxa de Televisions Locals, que està funcionant amb èxit des de 1999.

La Xarxa produirà continguts de caràcter local per a les emissores municipals de Barcelona, Girona i Lleida, que també oferiran la programació coproduïda per la resta de locals i La Xarxa, adreçada al conjunt de l’audiència de la ràdio de proximitat.

La Xarxa arrenca amb una dimensió radiofònica que es transformarà progressivament en multimèdia, un cop culmini el procés de fusió obert amb els mitjans de la Xarxa Audiovisual Local, que permetrà ordenar, a curt termini, el conjunt de mitjans de la Diputació de Barcelona. Un primer fruit d’aquestes sinergies es visualitzarà en el doble format (radiofònic i televisiu) d’alguns programes de la graella.

El llançament de La Xarxa coincidirà, el 3 de setembre, amb l’inici d’una nova temporada radiofònica, en la qual tindran un notable protagonisme les coproduccions entre la nova marca de la Diputació de Barcelona i les emissores locals.

Alfred Rodríguez Picó, al capdavant del magazín matinal

De dilluns a divendres, el conegut meteoròleg i comunicador científic presentarà de 10 h a 13 h ‘Picó.cat’, un programa que combinarà la divulgació amb l’entreteniment a través d’un ampli ventall de seccions a càrrec de diversos especialistes. Entre ells, l’expert en noves tecnologies Albert Cuesta, el periodista esportiu Pitu Abril, el periodista ambiental José Luis Gallego o el crític literari Ricard Ruiz. 

Lluís Gavaldà, Miqui Puig i Jordi Llavina conduiran espais produïts per ràdios municipals

Durant la temporada 2012/2013, seguint la línia d’aquest estiu, les produccions locals representaran quasi el 40% dels continguts de la graella. Tretze emissores locals d’arreu del territori hi aportaran programes, i algunes ho faran per primera vegada, com Ràdio Sant Cugat, Ràdio Vic i Constantí Ràdio.

Des d’aquesta emissora tarragonina el cantant Lluís Gavaldà conduirà diàriament, de 15 h a 16 h, l’espai musical ‘Celobert’. Al seu torn, el músic Miqui Puig continuarà al capdavant de ‘Can Tuyus’, una producció de Ràdio Granollers en antena a les tardes d’aquest estiu, que a partir del 3 de setembre es podrà escoltar diàriament de 0 h a 2 h de la matinada.

I els diumenges, de 22 h a 23 h, l’escriptor Jordi Llavina presentarà des de Ràdio Vilafranca el programa literari ‘L’última troballa’, un espai que va néixer com un programa televisiu de la XTVL i que sumarà, per tant, el vessant radiofònic. El cas a la inversa és el del programa de ràdio ‘La cuina de Carbó’, de la cuinera Mireia Carbó, que també tindrà un format televisiu per ser emès a través de canals locals.

A la tarda programació específica per a Barcelona i Girona

Una altra novetat important se situa a la franja de tarda. Entre les 16 h i les 19 h es faran tres edicions del magazín 'La tarda'. Eduard Cid conduirà el programa a l’emissora municipal de Girona, Freqüència Girona; Vanessa Raja es farà càrrec de l’edició per Freqüència Barcelona, emissora municipal de la capital catalana; mentre que Marina Romero, des de Ràdio Sant Cugat, presentarà l’edició per a la resta del país, que comptarà amb una destacada participació de les emissores municipals.