Dissabte 23

Febrer de 2019

Detall article

Timeline

Actualitat

RSS
Política
23/12/2012 - 17:36h
Joan Ignasi Elena (PSC): "Volem participar de la concreció del dret a decidir"
El diputat Joan Ignasi Elena (PSC) assegura que "si el PSOE s'expressa en direcció contrària els haurem d'intentar convèncer, sinó nosaltres tenim la nostra posició"

El diputat del PSC i líder del corrent Avancem, Joan Ignasi Elena, ha assegurat a La Xarxa la decisió d'abstenir-se en totes les votacions al Parlament relacionades amb el dret a decidir "no és no tenir postura". Segons Elena, "el que es va afirmar que el PSC ha fet una evolució molt clara en favor del dret a decidir".

El diputat ha recordat que "és conegut que jo  he defensat reiteradament que la posició del PSC ha de ser aquesta i finalment ha estat aquesta, en el programa electoral i en la resolució que va votar el Parlament de Catalunya ara fa uns mesos". Joan Ignasi Elena ha explicat que l'anunci d'abstenir-se expressa només la disconformitat amb les formes: "Això del dret a decidir no és una qüestió governamental de dos partits que ho pacten, ha de tenir el màxim consens més ample possible i ha de néixer de la participació, del debat i de la discussió de tots". I ha conclòs: "Nosaltres, des de l'afirmació al dret a decidir el que volem participar és de la seva concreció".

Elena ha recordat que en el debat d'investidura "el el propi president Mas ho va dir, que el tema del dret a decidir s'ha d'ampliar" i ha descrit l'anunci de l'abstenció com un gest. Assegura que "és una manera de dir que en tot allò que ens donin fet i que nosaltres no hi puguem dir res, ens abstindrem" i hi afegeix"ara, nosaltres hi volem participar". El diputat del PSC assegura que "no es pot reduir només a un acord de govern entre dos partits que fixen el calendari, la data i tot, han de fer-nos partícips de tot". Elena ha insistit: "nosaltres també tenim opinió, probablement coincident, però tenim opinió i també volem dir-hi la nostra".

Sobre l'oposició del PSOE al dret a decidir, el diputat socialista ha recordat que "el PSC és un partit sobirà i ha d'exercir aquesta sobirania". Joan Ignasi Elena creu que la tasca dels socialistes catalans és "intentar convèncer quanta més gent millor, i especialment en l'àmbit de l'esquerra a Espanya, que el dret a decidir és un dret democràtic que ha de poder exercir el poble de Catalunya". Considera que "és una evolució que ha de fer el PSOE i nosaltres hem de contribuir decisivament a que la faci". Per al diputat, "si el PSOE s'expressa en direcció contrària els haurem d'intentar convèncer si no doncs nosaltres tenim la nostra posició".