Dijous 19

Setembre de 2019

Detall article

Timeline

Actualitat

RSS
Política
09/12/2012 - 17:51h
Rigol a La Xarxa: "Si no ens respecten, haurem d'actuar al marge de la llei"
L'expresident del Parlament, Joan Rigol, assegura a La Xarxa que "Wert és una persona perillosa"

En una entrevista a la Xarxa, l'expresident del Parlament, Joan Rigol, ha assenyalat a Mariano Rajoy com a últim responsable del malestar que ha provocat l'avantprojecte de llei del ministre d'Educació: "Ara tots parlem del ministre Wert però el responsable últim d'això es diu Mariano Rajoy, que sembla que s'ho miri des de la distància, com si no anés amb ell". Rigol ha assegurat que "Wert és una persona perillosa en el sentit ideològic, no enganya i ja va dir ben clar que el que vol és espanyolitzar els nens catalans" i ha alertat que per fer-ho "té uns instruments tremendos".

 

L'expresident del Parlament ha insistit que la responsabilitat directe és del ministre però que "el responsable últim de la governabilitat de l'Estat espanyol és Mariano Rajoy, i aquest és el que d'una manera o altra s'ha de despenjar d'aquest problema enorme que significa la indignació de tots els catalans davant d'aquesta imposició tant arrogant".

L'expresident del Parlament recomana la insubmissió si el govern espanyol no retira el decret: "Drets tan bàsics com la defensa de la nostra llengua i la nostra cultura estan per sobre de qualsevol altra llei, són el punt d'identitat de tota una comunitat humana que es diu Catalunya, per tant haurem d'actuar per sobre o al marge de la llei si no ens tracten amb el respecte que ens mereixem". Rigol ha assegurat que "tots els catalans -els vinguts de fa poc, els que són aquí de fa molt temps i els que ja hi han nascut- sabem que a Catalunya es viu en pau lingüística" i ha destacat que el poble català ha sabut fer dues coses molt importants: que ningú se senti discriminat per raó de la llengua i que el català, amb una dimensió literària i cultural molt potent, tingui el suport propi d'un territori. "Això que hem sabut fer, aquests espanyols que no han entès res o potser han entès massa del que significa Catalunya, ens estan burxant d'una manera indigne", ha lamentat. I ha conclòs: "Això és el que em sembla que hem de defensar tots els catalans: la nostra dignitat".