Dilluns 19

Agost de 2019

Detall article

Timeline

Actualitat

RSS
Política
29/11/2012 - 11:42h
David Fernández (CUP): ‘Seria un suïcidi que ERC entrés al govern’
Declaracions del diputat electe de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) a La Xarxa

El diputat electe de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), David Fernández, ha defensat en declaracions a La Xarxa que Esquerra Republicana no vulgui formar un govern de coalició amb CiU. “Ho trobo lògic, seria un suïcidi per a ERC, sobretot en matèria econòmica. Havent anunciat Homs [el portaveu del govern]  les pitjors retallades un altre cop de quatre mil milions d'euros, ERC amb un programa com el que porta, seria una mesura molt difícil de justificar”, ha argumentat.

Sobre el presumpte cas de corrupció que ha esclatat a Sabadell en l’anomenada Operació Mercuri, Fernández assegura: “malauradament no m'ha sorprès”. Assegura que a Sabadell “hi ha un teixit social crític potent que fa anys que denuncia una forma de governar anomenada com a estil Bustos”.

Una de les prioritats de la CUP d’aquesta legislatura serà aconseguir que se celebri una consulta independentista a Catalunya, si no es fa, “serà el frau i la impostura més gran en 34 anys de democràcia”. La CUP posarà com a condició que la consulta sigui vinculant: “aquesta consulta no pot ser com les 500 que ja hem fet. L’endemà s’ha de traduir en noves polítiques que permetin autogovernar-nos”.